dimecres, 30 de març del 2011

Prova 12: Estrella Damm


Hola companys i companyes,

Ja tornem a estar a l'hemisferi Nord, cada cop falta menys per arribar a casa, però cada vegada més cansats. No només nosaltres, sinó també la nostra perla vermella. A hores d'ara cada cop que s’endu el vaixell, cada cop de pantoc fort, és com si ens el fessin a nosaltres... Com un cop de puny a les costelles, a l'altura del fetge, no gaire fort, però que cada vegada que te’l fan has de contenir la respiració i estrènyer fort. I és que no sé si les politges, les drisses i altres coses del vaixell saben que estem arribant als últims 12 dies de regata, però aquí, cada part del vaixell s'està queixant a la seva manera. Hi ha sons per a tots els gustos. Des del metàl·lic sec que ens fa la quilla, fins a la politja del carro amb el nich nich. Crack crack. Cada part del vaixell es queixa a la seva manera i és que ja són gairebé 90 dies de regata... Mira de fer això amb el teu cotxe a veure on arribes, 90 dies sense parar.

Estem fent rumb gairebé nord així que l'estiu s'està acabant. A la regata, amb els graus de latitud que guanyem, hem hagut de treure el sac de dormir d'hivern una altra vegada. El nostre "peluix". Un cop deixades enrere les calmes equatorials, tenim vents de 20 a 24 nusos i l'onada s'està suavitzant i girant amb el vent i així  navegar torna a ser un luxe i a més ràpid. Molt pendents de buscar oportunitats  en la meteorologia per intentar atacar, encara que amb les 230 milles que ens treu el Renault Z.E. és més a les seves mans, que cometin un error o una fallada, que a les nostres. Encara podem fer una estirada final fins a Barcelona... i tres si són necessàries també.

Ahir vaig menjar un liofilitzat de pasta bolonyesa, sopa de verdures i mousse de xocolata. ummm boníssim (tinc ganes de queixalar una poma). Per cert al meu iPod sona el concert d’any nou de la Filharmònica de Viena de l'any passat. El d'aquest any no el vaig veure.

Des de la Perla vermella,

Pepe Ribes i Alex Pella

Us deixem les últimes proves del programa educatiu. Esperem que us ho hagueu passat molt bé.

Proves primària                                 Proves secundària
Planeta aigua                                       Planeta aigua
Ésser humà                                          Ésser humà
Navegació                                            Navegació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada