dimecres, 9 de març del 2011

Prova 9: We are water

© Mike Clare
Hola amics i amigues,

Com sabeu ens trobem en parada tècnica a Wellington, Nova Zelanda. Tot i que la nostra intenció era fer la Barcelona World Race sense parades, no hem tingut cap altra opció que aturar-nos per posar el nostre vaixell a punt després dels incidents dels últims dies.

Estem esgotats des de la bolcada que vam patir, ja que això ha fet que tinguem avaries importants. Després que se'ns inundés el vaixell amb la bolcada, vam aconseguir recuperar-lo i posar-lo en condicions per navegar. Vam decidir afrontar l'estret de Cook  amb una meteorologia adversa. Va ser un esforç important, però amb el pas de les hores la situació es va anar agreujant, fins a un moment que senzillament era tan extrema que el vaixell s'estava desmuntant. Vam decidir esperar unes hores perquè volíem completar la volta sense parades, però hi havia vents de gairebé 50 nusos, onades piramidals, i estàvem comprometent el vaixell i el projecte, així que ens vam posar a resguard en una illa propera i vam esperar. Allí vam tenir temps per fer valoracions i veure que calia afrontar la realitat i parar per posar el vaixell en condicions per doblar el Cap d'Hornos i completar la volta al món.

En els Open 60 l'electrònica és un aspecte fonamental, ens ha fallat  i per això no hem tingut comunicació. Però no només vam trencar l'electrònica. També, en aquesta cenyida cap a l'estret de Cook, vam trencar tota la vela de cenyir, aquesta és una vela fonamental per afrontar en condicions la pujada de l'Atlàntic i també per a navegació amb temps durs. Per si això no fos prou, també se'ns va enfonsar una de les politges principals entre les escotes i el gènova, i amb això comprometíem part de l'estructura i el buc, a més de problemes elèctrics, fugues, però bàsicament el tema elèctric.

És difícil recuperar un ordinador amb aigua salada, vam intentar assecar-lo amb aigua dolça i calor, algunes coses funcionen i unes altres no. El que ens preocupa és que un dia deixi de funcionar, que en una pantalla surti com una taca d'oli… Hem estat posant calor, ahir vam obrir un dels pilots i estava ple d'aigua. Estem creuant els dits perquè s'encengui i no s'apagui durant unes hores. Estem preocupats però confiem que el més important aguantarà.

Entenem que ara és una altra regata però sobretot és una gran aventura i hem de fer el més adequat per aconseguir la fita. Canvien les prioritats però estem forts, hem treballat moltíssim per fer la regata i arribar a Nova Zelanda i ara amb força i molta feina tornarem a navegar.

Quan vam sortir de Barcelona sabíem que no era fàcil, però amb esforç, perseverància i il·lusió aconseguirem fer la Barcelona world Race, si més no nosaltres ho posarem tot de la nostra part per que així sigui.

Jaume Mumbrú
Cali Sanmartí

Proves primària                                 Proves secundària
Planeta aigua                                      Planeta aigua
Ésser humà                                         Ésser humà
Navegació                                           Navegació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada