divendres, 11 de març del 2011

Sessió de jardineria a bord de l'Estrella Damm

Aquestes són les declaracions d'aquest matí dels tripulants de la perla vermella:

"Avui hem passat al través de les Malvines. Ha estat increïble, ens hem passat tota la tarda fent de rastrell marí, agafant algues tot el temps: dues vegades a la quilla (hem hagut de parar el vaixell i fer marxa enrere), quatre a la deriva i sis als timons. Esperem que la nostra sessió de jardineria marina s'hagi acabat"

No són extranyes  aquestes declaración ja que les algues de les que parlen és el kelp, una alga que creix en aigües netes, riques en nutrients, poc profundes i per sota dels 20ºC de temperatura, formant els anomenats boscos de varec. Aquesta alga és de creixement molt ràpid, arribant a créixer entre mig i un metre diari. Comercialment s’utilitza per obtenir alginat, un espessant. 

Als habitants de les illes Malvines se’ls anomena també kelpers degut a la gran abundància d’aquestes algues a les seves costes. No és estrany doncs, que els navegants de la Barcelona World Race, en el seu ascens per l’Atlàntic, corrin el risc de topar-hi si naveguen molt a prop d'aquestes illes, i que la quilla i els timons s’enredin entre les algues, com els ha passat als integrants de l'Estrella Damm. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada