dimarts, 17 de maig del 2011

El We Are Water tanca la Barcelona World Race

© Mireia Perelló

La Barcelona World Race 2010 ha conclòs oficialment en creuar la línia d'arribada el We Are Water, novè i últim vaixell que ha aconseguit completar el recorregut de 25.200 milles al voltant del planeta. A les 18:58:32 Jaume Mumbrú i Cali Sanmartí aturaven el crono amb un registre de 132 dies 4 hores, 58 minuts i 32 segons.

El We Are Water ha protagonitzat una regata dura que ha demanat el màxim esforç dels seus patrons, Jaume Mumbrú i Cali Sanmartí, i dues parades tècniques (a Wellington i Ushuaia) per complir el seu objectiu. Aquest no era un altre que completar la circumnavegació portant el missatge de la Fundació We Are Water al voltant del món. Al mateix temps, tots dos patrons complien un somni llargament buscat, un repte personal a l'abast de molt pocs, com és completar una volta al món.

Sanmartí i Mumbrú han aconseguit aquest èxit a bord d'un dels vaixells més antics de la flota, botat el 2000 i que compta en el seu palmarès dues victòries en volta al món i un rècord de l'Atlàntic.

Tots dos patrons coincidien que s'han sentit humils davant la immensitat i la força del mar en una embarcació de 60 peus. "Crees una simbiosi amb el vaixell i la natura. Per molta tecnologia i mitjans que tinguis, allà et sents petit i te n’adones que, si t'integres, els mars queden en la teva ment. La natura i el que hem viscut no ho oblidaré mai", afirmava Sanmartí.

En aquesta Barcelona World Race, Mumbrú i Sanmartí han portat al voltant del planeta el missatge de la Fundació We Are Water, que tracta de sensibilitzar la societat sobre les conseqüències derivades de l'escassetat d'aigua i la importància d'aprofitar els recursos hídrics.

Des del programa educatiu de la regata també ens acomiadem de tots vosaltres. Esperem que hagueu gaudit de la regata, de les activitats que us hem anat proposant i desitgem haver-vos apropat una mica més al mar. A veure quants de vosaltres us engresqueu i sortiu a navegar aquest estiu!

Ens veiem el 2014, per la propera Barcelona World Race!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada