dimarts, 15 de març del 2011

Lluitant contra el cansament


En una regata com la Barcelona World Race molta gent es pregunta com es pot aguantar tants dies sense dormir correctament. Els i les regatistes, en canvi, es fan una pregunta ben diferent: com es pot dormir sabent que es navega de nit entre gels, amb perill de bolcar o amb el pal al límit de la resistència?

Un dels aspectes més difícils d’organitzar a bord és el son. El vaixell ha de navegar amb un rendiment màxim durant les 24 hores, és per això que cal estar despert i serè per interpretar i respondre qualsevol problema.

En aquestes regates se sol dormir en períodes curts que anomenem cicles. Segons les condicions meteorològiques, es pot dormir una hora, hora i mitja o a vegades potser només 5 minuts.

A aquestes alçades de la regata el dia a dia és molt dur. Els regatistes porten més de 72 dies de navegació i el cansament a bord es fa notar. Descansar sempre que es pugui és vital per estar bé a bord.

En el vídeo que teniu a continuació podeu veure com lluitaven contra el cansament en l'edició anterior de la Barcelona Word Race.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada