dimarts, 22 de març del 2011

SOS! OFNIs

A la velocitat que van els Open 60 poden enganxar una sèrie d’Objectes Flotants No Identificats –OFNI-, entre els que destaquen: algues, plàstics industrials, caps sintètics i tota mena de brossa que suri entre dues aigües i que és impossible de veure des de la superfície. Un dels llocs amb més algues són les aigües de les illes Malvines, allà gairebé tots els vaixells les enganxen en algun moment.

Els xocs contra OFNIs són un dels principals malsons de qui navega ja que pot avariar els timons, les orses, la quilla o acabar perforant el buc. Al llarg de la regata, els Open 60 poden xocar amb contenidors que hagin caigut al mar des de la coberta d’un vaixell que s’ha enfonsat o que ha perdut part de la seva càrrega. També poden xocar amb fustes i troncs, sobretot davant les desembocadures dels grans rius; amb restes solidificades de vessaments de petroli i hidrocarburs procedents d’embarcacions i plataformes petrolíferes.

També es pot impactar amb diversos animals. Una tortuga nedant entre dues aigües que xoca amb un vaixell a 15 nusos pot fer estralls en el buc. També poden xocar amb peixos grans com el tauró balena que a vegades surt prop de la superfície, amb catxalots a la zona de les illes Açores, els rorquals blaus prop de l’Antàrtida i amb balenes a la costa de la Patagònia. Tots aquests són animals molt grans i pesats que han de sortir a la superfície a respirar i que poden destrossar un veler, a més de quedar ells també ferits.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada